Προκήρυξη θέσεων Πρακτικής Άσκησης ακαδ. έτους 2022-2023 με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (ΠΠΣ Ιστορίας-Αρχαιολογίας)

Το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023» με κωδικό MIS 5181130 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, παρέχει τη δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης σε 43 τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτήτριες/ές και επί πτυχίω, οι οποίοι/ες μπορούν να επιλέξουν το μάθημα ΗΙΑ_ΕPΑ600 Πρακτική άσκηση σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών. H πρακτική άσκηση παρέχει τη δυνατότητα εργασίας με πλήρες ωράριο και υποχρεώσεις σε Ιδιωτικούς ή Δημόσιους Φορείς Απασχόλησης, σε θέσεις σχετικές με τα αντικείμενα που θεραπεύει το Τμήμα σε πανελλήνια κλίμακα. Προβλέπεται αμοιβή 280€ το μήνα (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και ασφαλιστικών εισφορών).

α) Πρόσκληση για εαρινό εξάμηνο 2023 [αρχείο docx]

β) Κανονισμός Πρατικής Άσκησης [αρχείο pdf]

Καλούνται οι φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος να καταθέσουν:

  1. Αίτηση συμμετοχής φοιτητή στην Πρακτική Άσκηση πλήρως συμπληρωμένη [αρχείο docx]
  2. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (στο email της γραμματείας secr-ha@upatras.gr)
  3. Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα κατά το υπόδειγμα του Europass (οδηγίες στο https://europa.eu/europass/el/create-europass-cv)

Τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατίθενται από την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 έως και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. στη γραμματεία του τμήματος (εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται).

Για την παρουσίαση του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας θα πραγματοποιηθεί σύντομη τηλεδιάσκεψη μέσω zoom τη Δευτέρα 6/3 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Όσοι/ες ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να εγγραφούν στο eclass του σχετικού μαθήματος https://eclass.upatras.gr/courses/CULTURE326/, όπου θα αναρτηθεί ο σύνδεσμος της συνάντησης. Τυχόν ερωτήματα να απευθύνονται μέσω μηνύματος στο σχετικό eclass.

Εκ μέρους της επιτροπής πρακτικής άσκησης του τμήματος.

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής

Συντονιστής για το ΠΠΣ Ιστορίας-Αρχαιολογίας: Μάρκος Κατσιάνης, Επίκ. Καθηγητής

Σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πατρών: http://praktiki.upatras.gr/?p=7618

Skip to content