Θερινό Σχολείο

Αρχική / Θερινό Σχολείο

Στόχος του Θερινού Σχολείου «Parrhasian Heritage Park» είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες πάνω στο σχεδιασμό και την ίδρυση του πρώτου πάρκου πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα (Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Πελοπόννησο).

Το Θερινό Σχολείο είναι υπό τη διεύθυνση του Προγράμματος Ανασκαφής και Έρευνας του Λυκαίου Όρους του Πανεπιστημίου της Αριζόνα που συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και τελεί υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Διευθυντές του Προγράμματος Ανασκαφής και Έρευνας του Λυκαίου Όρους είναι οι καθηγητές David Gilman Romano (University of Arizona) και Mary Voyatzis (University of Arizona), και η Δρ. Α. Καραπαναγιώτου (Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας).

Το σχεδιασμό του Πάρκου συντονίζει ο Mark Davison (Metro–Portland Oregon Park Planning) μαζί με τον καθηγητή Κώστα Κασσίο (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Διευθυντές του Θερινού Σχολείου είναι ο καθηγητής David Romano (University of Arizona) και η επίκουρη καθηγήτρια Παναγιώτα Πάντζου (Πανεπιστήμιο Πατρών).

Περισσότερα

Skip to content