«Current Status and the Future of Digital Archaeology in the Eastern Mediterranean»: συνεδρίες CAA-GR 2020 – «Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία» (9, 16, 23, 30 Οκτ 2020)

Το ελληνικό παράρτημα του Computer Applications and Quantitative Methods in Archaeology (CAA-GR) σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε μια σειρά εβδομαδιαίων συναντήσεων στο διαδίκτυο (διάρκειας ~ 1 ½ ώρας η καθεμία) εντός του Οκτωβρίου 2020.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την Ψηφιακή Αρχαιολογία στην Ανατολική Μεσόγειο και να οραματιστούν τις μελλοντικές κατευθύνσεις.

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και θα εστιάσουν ιδιαιτέρως στους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή πρακτική μπορεί να διασχίσει τα σύνορα και να διευκολύνει τη διεθνή συνεργασία. Πρόθεση του εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένα διασυνοριακό συλλογικό περιβάλλον όπου οι μελετητές μοιράζονται τις εμπειρίες τους, επισημαίνουν προβλήματα και προσφέρουν πιθανές λύσεις, μεταφέροντας γνώση και τεχνογνωσία.

Για τη συμμετοχή μέσω διαδικτύου απαιτείται εγγραφή.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του CAA-GR.

Το διοικητικό συμβούλιο του CAA-GR
Πρόεδρος: Άθως Αγαπίου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Αναπλ. πρόεδρος: Μάρκος Κατσιάνης, Πανεπιστήμιο Πατρών
Γραμματέας: Γεώργιος Παυλίδης, Αθηνά – Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης
Υπεύθυνος δημοσιεύσεων: Δωρινα Μούλλου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής – ΥΠΠΟΑ
Ταμίας: Tuna Kalayci, Leiden University
Κοινωνικά Δίκτυα, Επικοινωνία και Προβολή: Στέλλα Συλαίου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Skip to content