ARIADNEplus: Σεμινάριο σημασιολογικής αντιστοίχισης ανασκαφικών αρχαιολογικών δεδομένων

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος ARIADNEplus (Advanced Research Infrastructure for Archaeological Dataset Networking in Europe – plus) διοργανώνεται την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, από τις 10:00 έως τις 15:00 CEST, εικονικό σεμινάριο μέσω της πλατφόρμας Zoom του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα τη σημασιολογική μοντελοποίηση ανασκαφικών αρχαιολογικών δεδομένων.

Οι παρουσιάσεις των συνεργατών του προγράμματος θα εξετάσουν τη χρήση του εννοιολογικού μοντέλου CIDOC-CRM, καθώς και τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους ερευνητές να αντιστοιχίσουν τα δεδομένα τους με το συγκεκριμένο πρότυπο. Θα ακολουθήσουν πέντε παραδείγματα εφαρμογής μετά το μεσημεριανό διάλειμμα. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με ανοικτή συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με την αρχειοθέτηση ανασκαφικών δεδομένων με βάση τις αρχές FAIR (Findable, Accessible, Interoperable and Reusable). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Η εγγραφή είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Μετά την εγγραφή, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης που θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ο σύνδεσμος για την εγγραφή στο σεμινάριο είναι διαθέσιμα στη σελίδα: https://ariadne-infrastructure.eu/workshop-semantic-mapping-of-excavation-data/

Μάρκος Κατσιάνης

Skip to content